Chemicar Europe NV


Baarbeek 2 2070 Zwijndrecht
+32 32 34 87 80 Klik om te bellen

Over Chemicar Europe NV

Wie is Chemicar?
Chemicar Europe NV heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en distribueren van verbruiksgoederen, apparatuur en trainingen voor de professionele autoschadeherstelindustrie. Via een wereldwijd netwerk van dealers in meer dan 100 landen, bieden wij onze goederen en diensten aan op maat van onze klanten. Wij doen dit onder het Finixa-kwaliteitslabel, met de nadruk op verantwoorde kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Bijna al onze producten worden in eigen huis ontwikkeld en sommige zelfs door ons geproduceerd. Wij leveren onze Finixa producten ook aan OEM autofabrikanten.

Wist u trouwens dat het herstellen van autoschade sterk lijkt op het herstellen van scheuren, gaten of deuken in de romp van een schip? Daarom kunnen vaak dezelfde producten worden gebruikt voor scheepsbouw of scheepsreparatie. Om die reden bieden wij ook voor deze sector een aparte catalogus aan. Onze digitale catalogus is beschikbaar in 17 talen.

Distributiecentrum
Het distributie- en productiecentrum van Finixa ligt in Zwijndrecht (BE), in het hart van Europa, ook het kenniscentrum van vele kwaliteitsvolle verf- en autofabrikanten. Van hieruit sturen we onze producten de wereld in richting onze klanten die zich over bijna heel de wereld bevinden. Sinds 2021 hebben we uitgebreid met een tweede locatie om de Amerikaanse markt beter te kunnen bedienen. Onze dochteronderneming is gevestigd in Houston, Texas.

Dealernetwerk
Chemicar opereert via een wereldwijd netwerk van dealers in meer dan 100 landen. We werken samen met distributeurs op zowel exclusieve als non-exclusieve basis. Als onderdeel van ons serviceplan bij een exclusieve samenwerking, krijgen onze klanten en hun medewerkers een technische en commerciële training georganiseerd in het hoofdkantoor in Zwijndrecht, België. Onze eindgebruikers zijn de professionele autoschadeherstelbedrijven / carrosserieën.

Finixa doelstellingen

Hoge kwaliteit
Onze producten worden uitvoerig getest alvorens ze op de markt worden gebracht.

Innovatie
De manier waarop herstellingen worden uitgevoerd en welke apparatuur hiervoor wordt gebruikt, verandert regelmatig aangezien de manier waarop auto's gebouwd worden voortdurend evolueert.
Onze R&D-afdeling focust op productinnovatie en -verbeteringen om niet enkel te kunnen beantwoorden aan de vraag van de markt, maar ook om de autoherstellingen te vereenvoudigen.

Ecologisch
We verbinden ons ertoe om te werken aan performante, watergedragen alternatieven voor de traditionele, solventgedragen producten.
Kennis delen

Finixa als kennispartner
We verzorgen interactieve trainingen en workshops om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Klanten van over de hele wereld zijn welkom in ons modern trainingcenter in Zwijndrecht (B) waar ze niet enkel geïnformeerd worden over het juiste gebruik van Finixa-producten, maar waar ze de theorie ook in de praktijk kunnen omzetten.

Chemicar Europe NV in het kort

Diensten

Verkoop van automaterialen

Hoofdmerk

Geen

Onze locatie

Logo Chemicar Europe NV

Chemicar Europe NV

Chemicar Europe NV


Baarbeek 2 2070 Zwijndrecht
+32 32 34 87 80 Klik om te bellen